Recomandarea de astăzi este pentru un sistem gaming, cu un buget de 2.500 de lei. Trebuie să fac, încă de la început, o precizare: acest sistem nu este tocmai pentru heavy-gaming, dar va duce majoritatea jocurilor populare la detalii decent. Probabil că știți deja că o placă video decentă, costă mai mult decât acest sistem întreg.
RECOMANDARE: Sistem gaming – buget 2.500 LEI – Prezentare generală
Sistemul pe care l-am pregătit pentru acest articole, se învârte în jurul unui procesor AMD Ryzen cu grafică integrată, 16 GB de memorie RAM și stocare NVMe de 500 de GB. Procesorul este un Ryzen 5600G, care vine la pachet cu grafica integrată AMD Radeon Vega 7. Ajutat de cei 16 GB DDR 4 la 3.200 MHz, experiența de gaming ar trebui să fie una decentă, pentru perioada asta.
RECOMANDARE: Sistem gaming – buget 2.500 LEI – Care este configurația
Procesorul
Cum spuneam și mai devreme, am ales un procesor de la AMD, și anume Ryzen 5 5600G. Este un procesor cu 6 core-uri fizice și 12 thread-uri, care are și o grafică integrată peste Intel UHD. Este vorba de Radeon Vega 7, care ar trebui să se descurce destul de bine în majoritatea jocurilor, mai ales în titlurile e-sports.
Placa de bază
Placa de bază este una din seria 5 de la AMD, cu chipset B550. Procesoarele din seria 5 de la AMD nu sunt atât de bine suportate pe plăcile din seriile mai vechi și nu am vrut să risc. Pentru acest sistem, am ales placa MSI B550-A PRO. Ca ieșiri video, are un DVI și un HDMI.
Memoria RAM
Pentru gaming, eu merg direct pe 16 GB de memorie RAM. Cum spuneam și într-un articol trecut, procesoarele AMD sunt ajutate de memorii cu frecvența mare. 2 memorii Corsair de 8 GB la 3.200 MHz, ar trebui să fie numai bune pentru acest sistem.
Stocarea
Stocare este destul de importantă, dar acum pare și ieftină. Așa că nu m-am zgârcit și am ales un SSD NVMe de 500 de GB de la Kingston, care are viteze de scriere și citire decente. S-au dus vremurile, când cu 300 de lei, abia luai un SSD de 64 sau 128 de GB.
Sursa
Sursa este mai importantă decât ați putea crede, la prima vedere. Chiar dacă sistemul, în configurația sa actuală, nu consumă mult, sigur pe viitor veți dori să adăugați o placă video dedicată. Așa că recomandarea mea, este o sursă de 650 de W de la Seasonic. Am spus de mai multe ori, dar customer service-ul de la Seasonic mi s-a părut excelent.
Carcasa
Sincer, carcasa o las la alegerea voastră. Voi știți mai bine cum vreți să arate noul vostru PC. Nu văd mari probleme cu răcirea, dar ar fi totuși bine să alegeți o sursă care este și spațioasă, dar are și loc suficient în spate, pentru cable management.
Notă: Toate link-urile din acest articol sunt link-uri afiliate. Află mai multe detalii, aici.
Lasă un răspuns