iPhone X Review în Limba Română

Majoritatea articolelor cu Iphone nu spun decât că au multe puncte minus dar cu toate astea este cel mai bun iphone pe care îl poți avea la moment. Începând cu APPLE iPhone X, acesta este cel mai scump Iphone, cel mai greu de reparat, cel mai revoluționar, cel mai frumos și cel mai discutat. Iar acesta, fără îndoială, este cel mai așteptat review așa că să îi dăm bătaie.

Click pe imagine pentru preț și specificații!

Într-adevăr, 10 este acel salt major de care avea nevoie Iphone-ul pentru ca utilizatorii să recapete încrederea în ideea că Apple nu s-a dezumflat și că aduce inovații. Că nu sunt primii care le aduc, asta e altă poveste, cert e că ăsta e un Iphone reinventat. Prin părți avem deja oțel inoxidabil iar în spate sticlă pentru acel wireless charging. În mare parte păstrează acele elemente distinctive pentru un Iphone, îl recunoști de la distanță dar pentru mine din spate arată urât din cauza camerelor care nu au nici o tranziție de la sticlă, așa ca la Iphone 8. Pur și simplu o bucată de metal care îți lasă impresia că e lipită, dar trebuie cumva lumea să înțeleagă că ai un 10 când îl ai la ureche.

Ca experiență de utilizare este foarte comod, e mai aproape de dimensiunile lui 8 decât lui 8 Plus dar e super alunecos și chiar dacă nu ești adeptul huselor la modelul acesta chiar și eu aș recomanda una pentru că reparația costă ridicol de mult. Gama de culori e cam săracă, bine că la mine a ajuns versiunea gri, cel alb având o combinație de negru, alb și argintiu fiind foarte stranie.

Cele mai multe schimbări se află în partea din față. Acesta este primul Iphone cu ecran de tip OLED și încă fără margini sau mai bine zis, aproape fără margini. Aparent reușește să scoată o calitate incredibilă și chiar dacă Samsung produce integral aceste display-uri, aici nu avem culorile lor saturate care îți sar în ochi. Se simte mâna Apple fiind aceeași calibrare extrem de aproape de realitate, doar că acum nuanțele închise sunt mult mai pronunțate, o balansare perfectă a culorilor. Pe scurt, așa cum ne-am obișnuit la Iphone-uri doar că mai bine. Pentru cei care erau curioși de problemele acestui display vă spun că avem un mic ”Blue Shift” când închidem ecranul dar nu este nimic grav. Nu e acel curcubeu de culori stranii pe care îl găsim la multe AMOLED-uri iar pe viitor oricum există riscul ca pixelii să se ardă. Așa este la toate OLED-urile.

Ecranul a necesitat sacrificarea butonului HOME fiind nevoie de un pic de deprindere cu toate aceste gesturi, însă după ce vă obișnuiți este super ușor dar și super riscant. Toate aceste swipe-uri le faci din josul ecranului, respectiv trebuie să-l ții mai strâns în mână dacă vrei să nu-l scapi jos. Este o plăcere să vezi un video pe acest ecran frumos și fără margini dar din punctul meu de vedere este deranjant ”bretonul” stricând tot farmecul. Sigur că în acest breton se ascunde cea mai nouă tehnologie a celor de la Apple și anume Face ID-ul. Vă spun așa cum este, pe cât de incredibilă e această funcție din punct de vedere tehnologic pe atât de iritantă e din punct de vedere practic. Nu e nici mai rapid, nici mai comod decât touch ID-ul. Pentru a debloca smartphone-ul trebuie să îl ții într-o poziție optimă pentru a putea să-ți scaneze fața și trebuie să te uiți spre el. Dar foarte multe situații se întâmplă să nu-ți iasă, spre exemplu dimineața când ai jumătate de față în pernă iar atunci Face ID-ul nu te ajută. Sau la volan, eu chiar nu recomand să utilizați smartphone-ul dar uneori mai trebuie să mai vezi cine te-a apelat sau direcții de mers pe gps, iar ca să îl deblochezi trebuie să îți iei ochii de la drum și asta deja este foarte periculos.

Evident sunt și avantaje. Cu touch ID-ul puteai să ai probleme când mâna era udă sau purtai mânuși. Aici există o a doua opțiune și anume parola, dar pentru mine Face ID-ul a fost mai mult o povară. Ca tehnologie nouă se descurcă tare bine, merge fără probleme în orice condiții chiar și noaptea doar că trebuie să ți se vadă toată fața. Nu are rost să intru în alte detalii de specificații, cert este că acest 10 se mișcă foarte bine.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *