TOP 5 aplicații Android de modificat poze

Articolul de astăzi va fi dedicat persoanelor pasionate de tehnologie, telefoane și fotografie. Astăzi vă voi prezenta topul meu de 5 aplicații ideale pentru fotografie și pentru editarea fotografiilor pe telefon. Dacă sunteți curioși care sunt aceste aplicații citiți acest articol în continuare.

Fie că aveți Android, fie că aveți iOS nu trebuie să vă faceți probleme pentru că 4 din cele 5 aplicații funcționează pe ambele sisteme de operare, mai puțin Google Camera care nici măcar nu se găsește în magazinul Google Play. Deși este o aplicație făcută pentru Android trebuie căutată separat pe internet, însă este o aplicație mult mai bună decât cea preinstalată pe telefoanele voastre. Are 2 lucruri în plus care o fac mai bună și anume: HDR Plus care vă ajută să obțineți poze mult mai clare și mult mai calitative iar o a doua opțiune este Lens Blur. Treaba asta cu Lens Blur este super mișto și anume puteți lua un obiect sau puteți să fotografiați un portret și aveți posibilitatea de a încețoșa fundalul imaginii voastre. Este o opțiune care se găsește doar pe Iphone 7 Plus sau Nexus, însă în cazul telefoanelor Android aplicația vă oferă această opțiune.

A doua aplicație este Snapseed. Este o aplicație care are de toate(decupaj, luminozitate, contrast, etc) însă mie îmi place să o folosesc pentru a-mi edita pozele de thumbnail pentru Facebook și Youtube. Știti pozele acelea mici care apar înainte să dați click pe video? Da, exact alea!  În marea majoritate eu le editez în această aplicație pentru că atunci când vine vorba de text are un aspect foarte interesant și arată foarte bine. În schimb voi vă puteți juca cu toate setările pe care le are având foarte multe de unde puteți alege.

A treia aplicație este Photoshop. Există Photoshop și pentru telefon și este bine-venit în special când vrei să corectezi ceva în imaginile tale, de exemplu poate ai câteva coșulețe pe față și vrei să le ștergi. Este extrem de simplu, un punct în zona aia și coșulețul dispare. Sau dacă vrei să modifici anumite părți ale corpului poți folosi opțiunea de ”Liquid fade” și poți să subțiezi sau să mărești anumite zone dar aici depinde de fiecare persoană. În rest are opțiuni de luminozitate, saturație, eventual poți să și încețoșezi fundalul pozelor însă trebuie să te duci cu degetul și să selectezi zona dorită în parte. Vă puteți juca în multe moduri și astfel devine o aplicație super tare să o ai atunci când vrei să obții o poză reușită.

VSCO. Aplicația aceasta o folosesc pentru pozele de pe Instagram. E foarte important pentru mine să mă asigur că pozele pe care vreau să le urc vor arăta foarte bine atât ca poză în sine cât și alăturarea ei în feed-ul cu restul pozelor existente. Momentan folosesc efectul HB2 și mai apoi tot ce rămâne de editat ține de luminozitate, contrast, încât poza să arate super bine.

Ultima aplicație pe care vreau să o precizez este Lightroom. Pe lângă toate opțiunile acelea de decupat, luminozitate, contrast, pe care majoritatea aplicațiilor le au, Lightroom are ceva în plus. Apăsați pe COLOR și de acolo aveți o ustensilă prin care puteți selecta o anumită culoare și în întreaga imagine acea culoare puteți să o faceți să fie mai luminoasă, mai întunecată, mai saturată sau mai desaturată. Și este o opțiune pe care nu am mai întâlnit-o în alte aplicații și pentru acest motiv păstrez această aplicație și mi se pare una foarte bună.

Sunt curioasă dacă voi ați încercat vreuna din toate aceste aplicații și dacă DA, lăsați în comentarii și spuneți-mi care este părerea voastră.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *